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Ius in dentice asso

Piper, ligusticum, coriandrum, mentam, rutam aridam, malum Cydonium coctum, mel, vinum, liquamen, oleum.Calefacies, amulo obligabis

De re coquinaria 460

Ius in pisce aurata assa

Piper, coriandrum, mentam aridam, apii semen, cepam, uvam passam, mel, acetum, vinum, liquamen et oleum

De re coquinaria  463

Minutal Matianum

Adicies in caccabum oleum, liquamen, cocturam, concides porrum, coriandrum esicia minuta. Spatulam porcinam coctam tessellatim concides cum sua sibi tergila.Facies ut simul cquantur. Media coctura mala Matiana purgata intrinsecus, concisa tessellatim mittes. Dum coquitur, teres piper, cuminum, coriandrum viridem vel semen, mentam, laseris radicem, soffundes acetum, mel, liquamen, defritum modice et ius de suo sibi, aceto modico temperabis. Facies ut ferveat. Cum ferbuerit, tractam confriges et ex ea obligas, piper asparges et inferes.

De re coquinaria  168

 

Patina versatilis

Nucleos,nuces fractas,torres eas et teres cum melle,pipere, liquamine,lacte et ovis.Olei modicum.

De re coquinaria 129

 

Dulcia domestica

Palmulas vel dactilos excepto semine, nuce vel nucleis vel piper tritum infercies. Sale foris contigis, frigis in melle cocto et inferes

De re coquinaria  296

Dulcia piperata

Piper, nucleos, mel, rutam et passum teres, cum lacte et tracta coques. Coagulum coque cum modicis ovis. Perfusum melle , piper apersum inferes

De re coquinaria 300

Tiropatinam

Accipies lac, adversus quod patinam aestimabis, temperabis lac cum melle quasi ad lactantia, ova quinque ad sextarium mittis, si ad eminam, ova tria.In lacte dissolvis ita ut unum corpus  facies, in cumana colas et igne lento coques.Cum duxerit ad se, piper aspargis et inferes.

De re coquinaria 302

 

Ova sfongia ex lacte

Ova quattuor , lactis eminam, olei unciamin se dissolvis ita ut unum corpus facies. In patellam subtilem adicies olei modicum, facies ut bulliat et adicies impensam quam comparasti. Una parte cum fuerit coctum, in disco vertes melle perfundis , piper aspargis et inferes

De re coquinaria 303

 

Salsa per dentice arrosto

Pepe, ligustico, coriandolo, menta, ruta secca, mele cotogne cotte, miele, vino, garum,olio. Scalderai , legherai con amido.

 

Salsa per orata arrosto

Pepe coriandolo, menta secca, seme di sedano, cipolla, uva passa, miele,aceto,vino,garum e olio

 

Pasticcio Maziano

Metterai  a cuocere in una terrina olio, garum,taglierai  un porro, coriandolo e piccole polpette. Taglierai a pezzettini  una spalla di maiale con la sua cotenna. Farai in modo che cuociano insieme.A mezza cottura aggiungerai mele Maziane pulite all’intern , tagliate a pezzettini.Durante la cottura  triterai pepe, cumino, coriandolo verde o seme, menta, radice di silfio,cospargerai di aceto,miele,garum,un po’ di vino cotto, e il suo sugo, stempererai con un po’ di aceto. Porterai ad ebollizione.  Quando bollirà, friggerai la sfoglia e  legherai con quella, Cospargerai di pepe e servirai

 

Torta semi-liquida

Abbrustolisci mandorle,gherigli di noci frantumati, li triterai con miele, pepe, garum,latte e uova. Poco olio

 

 

Dolci  casalinghi

Farcirai frutti di palma o datteri senza seme con una noce o pinoli o pepe tritato. Tocca fuori con sale, friggi in miele cotto e servi

 

 

Dolci al pepe

Triterai pepe, pinoli,miele, ruta e vino passito, cuocerai con latte e sfoglia di farina.cuoci l’intingolo con poche uova.Servirai dopo averlo cosparso di miele e pepe.

 

Tiropatina

Prenderai tanto latte quanto entrerà nel tegame, scioglierai latte con il miele quasi per farne un dolce al latte, metti 5 uova per sestiario ( 542 ml)  o 3 per emina (271 ml). Sciogli nel latte in modo da fare un corpo unico, cola in una Cumana ( terrina bassa con coperchio) e cuoci a fuoco lento. Quando sarà rappresa cospargi di pepe e servirai.

 

Omelette al latte

Mescola 4 uova, un ‘ emina (271 ml) di latte  un’ oncia d’olio in modo da fare un corpo unico. Metterai in una padella sottile  un po’ d’olio , farai in modo che frigga e aggiungerai  la mistura che hai preparato. Quando sarà cotta da una parte la girerai in un piatto, cospargi di pepe e servirai.